Pałki pikantno-orzechowe

Aromatyczne pałki kurczaka

  • 500 g pałek kurczaka
  • 100 ml Sosu Sojowego Blue Dragon
  • 50 ml białego winnego octu
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 10 g imbiru
  • 40 ml oleju
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 1 słoik Sosu Czosnkowego Blue Dragon
  • sól i pieprz do smaku
  1. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Dołożyć starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Połączyć z Sosem Sojowym Blue Dragon, olejem, octem, solą i pieprzem. Pałki kurczaka umyć, osuszyć, włożyć do marynaty i wstawić na noc do lodówki.
  2. Do składników dodać Sos Czosnkowy Blue Dragon i dusić przez 30 minut. Całość przełożyć do brytfanny i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piec około 30 minut. Przed podaniem potrawę udekorować posiekanym szczypiorkiem. Danie można podawać z ryżem i sałatką.